Terapia biorezonansowa jest znakomitą metodą wspomagania usuwania alergii. Obowiązująca obecnie w medycynie definicja alergii uwzględnia przede wszystkim procesy biochemiczne.
Wykonujemy bezbolesne komputerowe testy alergiczne na 360 alergenów. Po wykonaniu testów przechodzimy do odczulania też poprzez terapię biorezonansową. Odczulanie jest bezbolesne, co jest ważne w przypadku terapii z dziećmi.
Test podstawowy | |
---|---|
PYŁKI | leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza,bylica, lebioda, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja |
INSEKTY | pszczoła, osa, komar |
ZBOŻA | pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten |
GRZYBY | mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladospory |
SIERŚĆ ZWIERZĄT | pies, kot, wół, koń, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, królik, papuga |
UŻYWKI | kawa, herbata, kakao, miód, cukier, dym papierosowy |
RYBY | mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz |
MIĘSO | kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina |
MLEKO, JAJA | białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja |
WARZYWA | marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola |
OWOCE | jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejfrut |
ROZTOCZA | roztocze kurzu domowego, roztocze mąki |
ORZECHY | migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe |
Test pyłkowy | |
---|---|
KWIATY | pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak |
TRAWY | kupkówka pospolita, owies, wiechlina, tomka, kostrzewa, mietliczka, stokłosa, wyczyniec, tymotka, rajgras, owies głuchy, perz, trzcina, narcyz, tulipan, łubin, margaretka |
KRZEWY | bez, bez czarny, jaśmin, ligustr, głóg pospolity, tamaryszek |
ZBOŻA | jęczmień, owies, pszenica |
PLEŚNIE | Aspergillus Mix, Cladosporium Mix, Mukor Mix, Fusarium culmorum, Botrytis cinerea, Alternaria tenuis, Epicoccum purpurescens, Fusarium solani, Chaetonium globosum, Trichothecium dependens, Phoma betae, Helminthosporium holades, Rhisopus nigricans, Sporobolomyces roseus, Phoma herbarum, Ustillago, Candida crusei, Aspergillus oryzae |
DRZEWA | brzoza, wiąz, szczodrzeniec alpejski, topola, kasztanowiec, lipa, dąb, jesion, platan, grab, buk, klon, robina, osika, oliwne drzewo, sosna szkocka |
ZIOŁA | szczaw, piołun, szkleniczek I, szkleniczek II, pokrzywa, babka lancetowata, lebioda, chmiel |
Test wziewny | |
---|---|
ZWIERZĘTA | kacze pierze, gęsie pierze, chomik, zając, kurze pierze, pies, wielbłądzia wełna, kanarek, królik, kot, lama, mysz, świnka morska, papuga, końwłosie, szczur, wół, owcza wełna, gołębie pierze, papużka falista, koza |
NATURALNE ALERGENY WZIEWNE | bawełna, len, wełna roślinna, włókno kokosowe, sisal, jedwab |
PLEŚNIE | alternaria tenuis, aspergillus clavatus, aspergillus flavus, aspergillus fumigatus, aspergillus niger, aspergillus oryzae, aspergillus repens, aspergillus versicolor, aurobasidium pullulans, botrytis cirenea, chaetonium globosum, cladosporium cladosporoides, cladosporium fulvum, cladosporium herbarum, curvularia lunata, epicoccum purpurescens, fusarium culmorum, fusarium moniliforme, fusarium solani, geotrichum candidum, helminthosporium halodes, mucor mucedo, neurospora sitophila, penicillium brevicompactum, penicillium commune, penicillium expansum, penicillium notatum, penicillium roqueforti, phoma betae, phoma herbarum, pullularia pullulans, rhizopus nigricans, saccharomyces cere visiae, serpula lacrimans, sporobolomyces roseus, sporothrix Schenckii, trichothecium dependes, ustilago |
SYNTETYCZNE ALERGENY WZIEWNE | włókna akrylowe, włosy lalki BARBIE, włosy konika PONY, polyester zabawkowy, synt. mat. do wypełniania, poduszek "COMFOREL" ROZTOCZA kurzu domowego, siana, mąki, roztocze I (Acarus siro), roztocze II, (Tyrophagus putrescentia) |
PLEŚNIE MIX | pleśnie mix I, pleśnie mix II, pleśnie mix III, pleśnie ziarna zbożowego mix, aspergillus mix, cladosprium mix, mucor mix |
Test spożywczy | |
---|---|
BARWNIKI | E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151, mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mmieszanka brązowa |
EMULGATORY | E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623 |
ANTYOKSYDANTY | E 310, E 312, E 320, E 321AROMATY aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola |
KONSERWANTY | E 200, E 202, E 210, E 211, E 212, E 214 PHB, E 216 PHB, E 218 PHB, E 220, E 221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E 250, E 251, E 252 |
INNE | fenol, kwas salicylowy, kwas acetylo salicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek wapnia, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, siarczan niklu, azotan kobaltu, tlenek chromu, pallad, chinina, ocet winnySŁODZIKI mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fruktoza |